Sposób przygotowania

Po pierwsze musimy : Mleko, wodę i jaja ubić ze sobą w misce. Jeżeli ktoś chce to białka można osobno ubić i dodać na samym końcu.

Stopniowo dosypujemy mąkę w miarę ukręcania ciasta.

Na samym końcu przygotowywania musmy dodajć sól olej i wszystko dobrze mieszamy ze soba.

Dobrze przygotowane ciasto naleśnikowe powinno być płynne.
Na rozgraną patlenie wlewamy około 2/3 łyżki rosołowej ciasta i smażymy z jednej i drugiej strony..

Farsz:
Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni na maśle/ oleju. Następnie wrzucamy do garnka. Następnie zajmujemy się grzybkami. Kapustę kiszoną kroimy, obgotowujemy w wodzie i dodajemy następnie do zeszklnej patelni do garnka. Pieczarki kroimy w kosteczkę. Oczywiscie są obrane. Dodajemy do reszty do garnka. Dodajemy ketchup i mieszamy. Podduszamy przez około 15-20 minut. Następnie odcedzamy, i na małym ogniu odporowywujemy nagromadzoną wodę. Odkładamy do wystygniecia.

Krokiety:
Na każde ciasto nalesnikowe nakładamy farsz w następujący sposb, skladamy ciasto tak by 2 bąki łączyły się ze soba do środka i zwijamy. Proste.

Kązdy krokiet obtaczamy w jajku, następnie w bułce. Smażymy z obydwu stron. SMacznego. MIC.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !