Sposób przygotowania

Biszkopt: białka odzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier. Dalej miksując dodawać po jednym żółtku .następnie mieszać łyżka dodawać mąkę iłyżeczkę proszku do pieczenia . Ciasto wylać na blachę i piec około 30-35 minut w temp. 160*c Odstawić do wystudzenia Dwie szklanki mleka zagotować. W pozostałym mleku rozrobić budynie. Wlać do gotującego się mleka i mieszać do momentu zgęstnienia budyniu. Chwilę pogotować. Wylać na wystudzony biszkopt. Odstawić do wystudzenia.Galaretkę rozpścić wg. przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Truskawki odszypułkować, każdą przekroić na pół (jeśli są duże), ułożyć na budyniu. Zalać wystudzoną galarteką .schłodzić w lodówce ok 4 godziny

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    przemek20008

    pysznie wyglada
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne ciasto - uwielbiam
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pycha
  • 7
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !