Sposób przygotowania

słoninę przekręcić przez maszynkę na dużych oczkach i wrzucić do garnka. Dwie główki czosnku obrać i przepuścić przez praskę, dodać dodać do garnka ze słoniną. Pod koniec gdy słonina się rozpuści dodajemy sok z cytryny i dobre mieszamy, dodając pół łyżki soli. Gotowy smalec wlewamy do słoików lub innych pojemników. Najlepiej smakuje ze swojskim, ciepłym chlebem i ogórkiem kiszonym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    smak z dzieciństwa
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    dobre
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    już należy do moich ulubionych
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawe połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    a to coś nowego! fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    domowy najlepszy
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    smaczny..;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    domowy bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !