Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Zbieramy młode pokrzyw, myjemy pod bieżącą wodą, a następnie siekamy w grubsze kawałki. Szczypior z cebuli siekamy w 2-3cm kawałki. Marchewkę po obraniu ścieramy na grubych oczkach, a obrane ziemniaki kroimy w bardzo małą kostkę.


Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wygląda bardzo malowniczo - przepięknie to zrobiłaś , no , smaku jestem ciekawa .....
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    taka pokrzywowa zupa musi być ostra:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ładnie się prezentuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    zdrowa zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    W tym roku się nie odważyłam, ale wygląda tak pysznie, że może kiedyś taką przygotuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pokrzywa zdobywa coraz większą popularność w kuchni, ale i tak uważam, że jest zbyt mało znana. Mam nadzieję, że ten przepis przyczyni się do jej większego rozpowszechnienia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !