Sposób przygotowania

BISZKOPT: składniki podzielić na 2 części. Z pierwszej części: białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, ubić na małych obrotach miksera. Wsiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Wmieszać łyżką wolno. Wylać na brytfannę wysmarowaną margaryną. Upiec w 180 st. biszkopta w 25 minut. Tak samo zrobić z drugą częścią składników. Powinniśmy mieć 2 biszkopty.
MASA: Kisiele agrestowe przygotować jak na opakowaniu. Zagotować, do jeszcze ciepłego dodać galaretkę w proszku. Kiwi pozbawić skórki i pokroić w plastry. Wyłożyć na jednym biszkopcie. Zalać połową masy. Przykryć drugim biszkoptem, tak samo wyłożyć na niego plastry kiwi i zalać masą. Odstawić do zimnego miejsca na ok. 2 godziny. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zoldiar

    smakowe
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    jaki zielony ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    wyglada smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobre ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    sama galaretka nie można zalać kiwi, bo sie nie zsiądzie, zmieszanie z kisielem, może być dobrym wyjściem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    niezle ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    dobre ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewelacyjne ciasto!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !