Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym.W mięsie zrobić nożem nacięcia.Czosnek pokroić (3 ząbki zostawić do sosu)w dość grube plasterki,boczek w słupki.Z papryk odciąć czubki i górę,resztę pokroić w paski.Do każdego otworu w mięsie włożyć boczek,trzy kolory papryki i czosnek.Cebulę drobno posiekać,odłożony czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso obsmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju.Do obsmażonego mięsa dodać cebulę,czosnek,przyprawę do grilla,paprykę,sól,pieprz do smaku i jeszcze chwilę smażyć.Mięso podlać wodą i dusić do miękkości.Paprykę która została(czubki,góra i resztę pasków) pokroić w kostkę i dołożyć do mięsa przed końcem duszenia.Miękkie mięso wyjąć i pokroić w plastry.Mąke wymieszać z 1/2 szklanki wody,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    eli_555 twój przepis naprawdę super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pomysłowe danie - super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    apetycznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    pyszna
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smaczne i kolorowe mięsko.Pychotka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !