Sposób przygotowania

Pięć jajek ubijamy z połową cukru na puszystą masę,mąkę przesiewamy dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.Do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blachy wlewamy ciasto i pieczemy na jasnozłoty kolor a następnie studzimy.Pozostałe jajka ubijamy na parze z cukrem waniliowym ,a masło i margarynę dobrze ucieramy.Do masy tłuszczowej w trakcie ucierania dodajemy stopniowo wystudzoną masę jajeczno-cukrową oraz startą skórkę pomarańczową.Cząstki pomarańczy odcedzamy z syropu.Ciasto smarujemy cienko warstwą kremu i w równych odstępach układamy cząstki pomarańczy.Z reszty kremu za pomacą tulejki wyciskamy wzorek i zalewamy tężejącą galaretką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !