Sposób przygotowania

Matiasy ociekam z zalewy. Kroję w paseczki lub półpaski i zalewam olejem lnianym. Ogórki kiszone kroję w półplasterki i dodaję do śledzi. Całość mieszam i odstawiam na kilkanaście minut do lodówki. Ponownie mieszam i gotowe. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ale bym zjadła takiego śledzika !
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    z jakiej zalewy? nie moczysz ich przedtem? wyglądają wspaniale,
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    matiasy kupiłem takie paczkowane w zalewie oleistej. Osuszałem je z tego oleju. Sól była w miarę także nie moczyłem. Oczywiście jeśli matiasy będą zbyt słone należy je wymoczyć.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super, cos dla mnie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nie korzystam z oleju lnianego...ciekawe jak się komponuje z różnymi daniami?
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    od jakiegoś czasu w kuchni do bezpośredniego spożycia dodaję tylko lniany olej. Niektóre dania fajnie uzupełnia swoim dość specyficznym smakiem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ależ bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !