Sposób przygotowania

Jajka utrzeć mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na gładką puszystą masę.Dodać jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmielonymi migdałami.Dalej miksować dodając olej.Foremkę na babkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Ciasto wylać do 2/3 wysokości foremki.Piec ok.50 minut w temperaturze 170 st.C.Po ostygnięciu polukrować lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewaaa

    lubię ciasta migdałowe, często zostaje mi też jogurt grecki do wykorzystania, a nie wiem co z nim zrobić, więc ten przepis jest dla mnie strzałem w 10-tkę! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękna i pewnie pyszna babeczka:) robie podobną
  • 4
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszna babka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    moja ulubiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ekstra babka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    duża ta baba ale i dobra:}
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością skusiłabym się na kawałek.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    koniecznie muszę taką upiec ,bo lubię migdałowy smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    świetna babka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajna babeczka i do tego migdałowa.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !