Sposób przygotowania

Śmietanę wymieszać z chłodnym bulionem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok 2 godz. W międzyczasie przygotować botwinkę. Umyć ją, pokroić w drobną kosteczkę i ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli i soku z cytryny. Gotować do miękkości, po tym czasie zdjąć z ognia i ostudzić. Ogórki kwaszone pokroić w cieniutkie plasterki. Ugotowaną i ostudzoną botwinkę połączyć z wcześniej przygotowaną śmietaną, dodać ogórki, doprawić do smaku i odstawić do lodówki na ok 1,5 godz. Posypać szczypiorkiem i podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !