Sposób przygotowania

Do miski wbić jajka i cukier. Utrzeć na puszysto. Rozpuścić margarynę. Odstawić na chwilę by była letnia. Wlać do masy z jajek i cukru. Ubić. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Z cytryny wyrobić sok, dodać do masy, ucierać dalej. Na tarce zetrzeć skórkę z cytryny. Nadal ucierać. Tak utartą masę przełożyć do formy na babkę. Piec w 180 st. ok. 50-55 minut. Gdy się upiecze, wyjąć, ostudzić. Zrobić lukier z soku z cytryny i cukru pudru. Polać po babce. Czekać aż zrobi się twardy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna babka ..
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam taką babkę :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !