Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z 1/2 szklanki cukru- dodajemy 1/4 szklanki mąki wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Mieszamy i dodajemy budyń czekoladowy.
Masę przekładamy do keksówki- pieczemy około 45 minut w temp 180 stopni.
Studzimy i kroimy na grube plastry- nie przecinamy do samego końca.

Z mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżek mąki pszennej i 1 łyżki mąki ziemniaczanej gotujemy budyń.
Studzimy .
Masło ucieramy dodając stopniowo budyń i rum.
Kremem przekładamy upieczone ciasto- mocno dociskamy.
Smarujemy kremem z każdej strony- schładzamy.
Ciasto posypujemy startą czekoladą.
Ciasto kroimy skośnie by były widoczne pasy czekoladowo- kremowe.

Komentarze

  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    super wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna43

    aż slinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    WYGLĄDA PIĘKNIE!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    chyba sobie ugryzę kawałek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Super pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Piękne ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    takiej zebry to jeszcze nie jadłam:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fantastyczne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    rewelacyjnie wygląda, ciekawe czy też tak smakuje...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fantastycznie się prezentuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    prezentuje się świetnie, z rumem musi być przepyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !