Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mięsa na najwiekszych otworach, następnie wbijamy do niego duże jajko, dajemy garstke tartej bułki i dodajemy do smaku nieco soli, pieprzu i jarzynki - dokładnie mieszamy. Wyjmujemy z lodówki masło (musi być bardzo twarde) i kroimy je nożem w podłużne plasterki mniej więcej 1cm-4cm. Z mielonego mięsa formujemy podłużne kotlety a w srodek wkładamy masło. Kotlety dokładnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy w głebokim tluszczu na rumiano

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię jak masełko wypływa ze środka..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    mmm bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyzniutkie
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    takich jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie obiady
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    smaczny kotlecik
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    apetyczne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !