Sposób przygotowania

Masło ubijamy mikserem razem z cukrem na jasną, puszystą masę. Jajka roztrzepujemy w miseczce, powoli dodajemy do masy maślanej, cały czas miksując (zbyt szybko dodane jajka spowodują zwarzenie się masy). Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko w proszku, cukier waniliowy i dokładnie miksujemy bądź mieszamy. Na samym końcu dodajemy wybrane dodatki tj. płatki owsiane rodzynki migdały i czekoladę.
Z ciasta robimy kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego i lekko spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odległościach. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 10 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    elaa

    fajne zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    śliczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    i jak tu się im oprzeć :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !