Sposób przygotowania

Ziemniaki kroję w ósemki. Spryskuję olejem rzepakowym i posypuję majerankiem. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C. Zapiekam około 60 minut. Po wyłączeniu piekarnika ziemniaki pozostawiam jeszcze na 10-15 minut w środku, aby się dopiekły.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    ciekawe... :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pyszne ziemniaczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię pieczone ziemniaczki ale........nie solisz ich? to tak dla zdrowotności?
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sól możemy dodać jak najbardziej wg upodobania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    A tyle czasu to nie za długo? Chociaż może zależy od piekarnika- u mnie pieką się około 20 minut, a tu 60 + jeszcze dopiekanie. Ale przepis fajny bo uwielbiam majeranek i pieczone ziemniaczki.:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    gotowane ziemniaki 20 minut, surowe około 60. Piekarnik gazowy. Ziemniaki zapiekam w dość wysokim naczyniu silikonowym, także ciepłe powietrze ma dostęp tylko od góry. Pewnie to tez może mieć wpływ na wydłużenie czasu pieczenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Dobry pomysł z tym majerankiem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    K&J

    właśnie takiego przepisu szukałam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !