Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w kosteczkę. Cebulę siekamy.

Podsmażamy cebulę i mięso na maśle lub oleju.

Zalewamy bulionem i dusimy około 20 minut na małym ogniu.

Do śmietany dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy aby nie było grudek, wlewamy do mięsa.

Dusimy jeszcze około 5 minut po czym dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    wcale nie gorszy niż z szynki a za to mniej kaloryczny. Mniam:0
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Szybki obiad.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Apetycznie wygląda ten gulasz, jak z kociołka, a danie szybkie do wykonania, nieskomplikowane i smaczne. Super z ryżem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    Super smak, robię podobne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !