Sposób przygotowania

Jabłka powinny być z takiego gatunku, który się nie rozpada za szybko w wysokiej temperaturze.
Obrać je i pokroić w cząstki.
Posypać cynamonem, cukrem waniliowym i wymieszać.
Formę do zapiekania grubo wysmarować masłem, wyłożyć biszkoptami, uzupełnić kawałkami biszkoptów wszelkie szczeliny.
Na biszkoptach ułożyć jabłka.
Krówki pokroić w mniejsze kawałki i obsypać nimi jabłka.
Naczynie nakryć lub osłonić alu-folią.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 25-30 minut.
Podawać można z lodami i bitą śmietaną lub samodzielnie.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich przepisów i zapoznania się z moimi pomysłami na różnorodne dania :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetny deser, chętnie wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika79

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !