Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowo-drobiowy zawijaniec [rolada]

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 60 dag
mięso z piersi kurczaka 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: wołowo-drobiowy zawijaniec [rolada]

Mięsko opłukać, uformować prostokąty, delikatnie rozbić.
Oprószyć solą i pieprzem oraz skropić olejem. Na większym prostokącie ułożyć płat mięsa drobiowego, położyć kawałki papryki, zwinąć roladę.Obwiązać nicią, a następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, piec ok.50 min.
Zdjąć nici, pokroić na grubsze plastry.

Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 18.10.2011 21:42
mniam mniam
bami 09.08.2011 17:39
O! ciekawe! :)
iga2 28.07.2011 23:58
apetyczne
szajba2 07.03.2011 16:02
rolada jest najlepsza
kielcok1 07.12.2010 15:51
dobrze zawinięte
Barbara55 01.12.2010 14:17
rolada jest dobra
rakow2
rakow2 04.11.2010 15:33
zawijaniec jak się patrzy
mysza666 25.10.2010 13:15
Coś takiego jest pyszne z pieczarką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak