Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa
Kroki postępowania
Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. W misce mieszamy przyprawy i olej, wrzucamy mięso i dobrze mieszamy. Wstawiamy do lodówki na minimum godziną, a najlepiej na całą noc.
Cebulę obieramy i kroimy w pióra, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę (obraną), selera naciowego i papryki kroimy w plasterki. Papryczkę chili i czosnek drobno siekamy. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy mięso i smażymy aż się ładnie zarumieni. Zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy ok. 45 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy marchewkę i gotujemy dalej.
Zupę gulaszową podajemy ze świeżym pieczywem, posypaną natką pietruszki.
Smacznego!