Sposób przygotowania

Z mleka odlewam pół szklanki, a resztę wlewam do rondla i doprowadzam do zagotowania z cukrem i masłem. Do 1/2 szkl. mleka dodaję żółtka, mąkę ziemniaczaną i kakao. Dokładnie mieszam aby nie było grudek. Gdy mleko zacznie się gotować wlewam zawartość szklanki. Szybko mieszam aż budyń zgęstnie i nie będzie miał grudek. Gotuję chwilę. Po czym zdejmuję rondel z ognia, przelewam do miseczek. Gruszkę kroję w plasterki. Podaję gorący budyń z gruszką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !