Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z szynką
Ciasto: Mąkę, ciepłą wodę, jajko, łyżeczkę soli, łyżkę oleju razem zagnieć. Rozwałkuj, wytnij krążki. Na każdy krążek nałóż farsz, zlep. Gotuj w osolonej wodzie. podawaj z keczupem.
mąka pszenna | 3 szklanka |
jajko | 1 szt. |
sól | 1 łyżeczka |
pieczarki | 20 dag |
szynka | 20 dag |
ser żółty | 20 dag |
cebula | 1 szt. |
sól | |
olej | 1 łyżka |
keczup | |
woda | 1 (ciepła) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: