Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczam, myję i gotuję w lekko osolonej wodzie na niewielkim ogniu około 40 minut Do bulionu dodaję ziele angielskie i liść laurowy. Cebulę i czosnek obieram, drobno szatkuję i smażę na tłuszczu na dużej patelni. Na patelnię dodaję pokrojone w kosteczkę ugotowane świeże grzyby. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, smażę często mieszając przez kilka minut. Dodaję zawartość patelni do gotującego się bulionu, doprowadzam do zagotowania, dodaję posiekaną natkę pietruszki oraz pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Mieszam zupę z jogurtem lub ze śmietaną i od razu podaję.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    zupa grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, spróbuję zrobić wg Twojego przepisu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !