Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać ze wszystkimi ziarenkami oprócz sezamu, który posłuży nam za posypkę. Pokruszyć drożdże z cukrem, dodać sól i to zalać wodą. Tak, aby dobrze rozpuściły się drożdże. Wlać rozczyn do mąki, dodać resztę wodę i dobrze wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanych tłuszczem blaszek. Taka porcja ciasta starczy na dwa chlebki w tzw. keksówkach. Chlebek posmarować żółtkiem i posypać sezamem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury ok. 180 stopni przez godzinę.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    skosztowałabym takiego!
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    w końcu dorobiłam się piekarnika to mam nadzieję, że w końcu własny chlebek upiekę :) Ekstra!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !