Sposób przygotowania

Na dnie dużej blachy układamy biszkopciki. Ser wrzucamy do blendera dodajemy otartą skórkę z wcześniej wyszorowanych i wyparzonych cytryn i sok z jednej z nich, dodać 2 łyżki cukru (najlepiej pudru)- zmiksować. Żelatynę rozpuścić w wodzie i ostudzić po czym dodać jej połowę do sera - zmiksować. Wylać na biszkopty i blachę włożyć do lodówki. W tym czasie rozpuścić galaretki w dwóch osobnych naczyniach zgodnie z instrukcją na opakowaniu - czekać aż zaczną gęstnieć. Mleko zagotować razem z 2 łyżkami cukru , dodać drugą część rozpuszczonej żelatyny i czekać aż zacznie gęstnieć. Gdy galaretka wiśniowa zacznie gęstnieć wylać ją na masę serową i schłodzić w lodówce. Zabieg powtarzać z galaretką mleczną i cytrynową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !