Sposób przygotowania

Morele zalać małą ilością zimnej wody (tylko tyle, żeby były nakryte) i pozostawić na kilka godzin lub na noc.
Zagotować morele, zmniejszyć płomień i ogrzewać 30-45 minut, aż spęcznieją i odparuje nadmiar płynu.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przelać do blendera.
Dodać cały słoiczek chrzanu, doprawić i zmiksować na jednolitą masę - rozprowadzić śmietaną.
Podawać do mięs i wędlin.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii, zapoznania się z pomysłami i przepisami na bardzo różnorodne potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    brzmi cieekawie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !