Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszamy do miseczki, zalewamy ciepłą wodą i mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Dodajemy sól, cukier, oliwę, sproszkowane grzyby, pieprz i mieszamy. Mieszamy z mąką. jajko roztrzepujemy, dodajemy do ciasta. Ponownie wszystko mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto wykładamy na stolnicę i wyrabiamy podsypując mąką. Ser żółty kroimy w drobną kosteczkę. Z ciasta formujemy bułeczki do środka nakładając trochę sera. pieczemy w temp 150 stopni przez 10 minut z termoobiegiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    bardzo fajne bułeczki - chyba najlepsze na ciepło :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Mmmmm pycha
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !