Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek. Zajmujemy się najpierw białkamy, które ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo następnie dodajemy do niej cukier ale dalej ubijamy. KOlejno dodajemy po 1 żółtku.

W oddzielnej misce mieszamy przesiane przez sitko dwa rodzaje mąki i proszek do pieczenia. Stopniowo dodajemy do masy z jajek. mieszamy miską dewnianą. Dodajemy w tym czasie wodę i miksujemy na obrotach ( najmniejszych)
az składniki się połacza.

Następnie blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przekladamy powstałe ciasto do blachy. i pieczemy w rozgrzanym piekarniku średnio 25-30 minut. Ale lepiej sprawdzić za pomocą wykałaczki. Biszkopt powinie być zarumieniony. Nie otwieramy piekarnika by ciasto nam nie opadło, bynajmniej na początku Pamiętajcie-to ważne jest. Nastepnie gotowy biszkopt zostawiamy jeszcze kilka minut w wyłączonym piekarniku by ostyg. Wyciągamy go z lachy i dzielimy na dwie części. Pomiędzy nie rozsmarowywujemy masę .

Zostawiamy 1/3 masy na wierzch drugiego biszkoptu. Każdy biszkopt przed nałożeniem masy nasączamy ponczem z cukru wody i soku z cytryny
Masa:
Budyń robimy wg opisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia Następnie ostudozny miksujemy mikserem, następnie dodajemy kostkę margaryny i robimy jednolitą konsystencję. Taką mase wykładamy na biszkopt i przykrywamy następnym. Na wierzch wykładamy lekko ostygnietą galaretkę,.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !