Sposób przygotowania

Margarynę należy rozgrzać tak by miała postać płynną ( na małym ogniu).
Dodać do niej kolejno wymienione skladniki, ale na samym końcu wyłuskane orzechy włoskie pokrojone na czastki, chyba że ktoś woli to większe kawałki, czekolade zas pokrojoną w mniejsza kosteczkę. dokładnie mieszać tak aby miały postać jednolitą. Masa może być troszkę rzadka ( to nic), jeżeli komuś to aż tak bardzo przeszkadzało może dodać 3 zamiast 2,5 szklanki mąki.


NA blachę posmarowaną oleją należy za pomocą łyżeczki wykładać ciasto (tak by masa była wysoka, nie rozlana- ciasteczka jeszcze urosną)- czasem osobom które robią pierwszy raz łączą się ciasteczka w jedno dlatego nie należy ich zbyt gęsto koło siebie kłaść.
Następnie nastawiamy ciasteczka w piekarniku w temp. około 180 stopni.


Pieczemy około 20 minut , zresztą każdy zauważy jak już będą gotowe, dlatego należy je sprawdzać podczas pieczenia.

Robi się je bardzo szybko.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    robię podobne, pyszne są
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    zjadła bym :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pycha i bez sztucznych konserwantów.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    pyszności:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    super ciasteczka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    szybkie do zrobienia;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !