Sposób przygotowania

Ugotowane jajka i papryki pokroić w kosteczkę.Natkę pietruszki posiekać.Wątróbkę umyć,odsączyć i usunąć błony i tłuszcz.Sprawioną wątróbkę pokroić w kostkę.Wszystkie pokrojone składniki włożyć do miski,dodać surowe jajka,mąkę,bułkę tartą,sól i pieprz do smaku.Wszystko razem wymieszać,odczekać chwilę aż bułka tarta napęcznieje.Na patelni rozgrzać olej,łyżką nakładać masę i formować placuszki.Smażyć z obu stron na rumiano.Placuszki odsączyć na ręczniku papierowym z tłuszczu.Podawać na sałacie zielonej i udekorować papryką kolorową.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    lubię wątróbkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię podobne - muszę i tych spróbować ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Patrycja40

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Zrobię takie placuszki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    Bardzo ciekawe nie jadłam takich nigdy
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    aniolek2

    ciekawy przepis.Zrobię sobie takie placuszki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Pięknie wyglądają
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Kolorowe i apetyczne danie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Watróbka nigdy nie pogardze, a w takiej postaci zapowiada sie smakowicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jedzonko....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !