Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka ponacinać. Połączyć olej arachidowy i olej sezamowy i wysmarować nimi pierś z kurczaka. Rozgrzać patelnie grillową i usmażyć pierś. Pokroić na plastry.
Kolendrę drobno posiekać (ja siekam bardzo drobno), łączę z pozostałymi składnikami i zmiksować razem na sos.
Mango obrać i pokroić w cienkie plastry. Ogórka obrać na cienkie wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Paprykę pokroić w paski, dymkę posiekać. Składniki włożyć do miseczki, dorzucić orzechy i polać sosem, wymieszać. Wyłożyć na talerz, na górę położyć plastry piersi, polać delikatnie sosem i posypać posiekaną dymką lub kolendrą. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale kolorowo! świetnie to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale kolorowo! świetnie to wygląda
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pysznie,bardzo lubię pierś grillowaną a z tym kolorowym towarzystwem zachęca do jedzenia jeszcze bardziej.
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Kolorowo i apetycznie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !