Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę. Wymieszać z łyżką sosu sojowego i zmiażdżonym czosnkiem Olej rozgrzać w woku. Włożyć kurczak i smażyć stale mieszając przez 2-3 minuty. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, kawałki kapusty pekińskiej i marchewkę pokrojoną w zapałkę. Smażyć razem 5 minut aż zmiękną. W miseczce wymieszać łyżkę sosu sojowego, olej sezamowy, sok z pomarańczy, sambal oelek, koncentrat i mąkę. Mieszankę wlać do woka, wymieszać. Pomarańcze obrać i pokroić w kostkę. Dodać razem z kiełkami fasoli do woka, wymieszać. Smażyć razem jeszcze 2 minuty.
Osobno przygotować makaron. Na miskę nałożyć porcję makaronu, porcję mięsa z sosem, posypać pokrojoną dymką i sezamem.

Komentarze

  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !