Sposób przygotowania

Masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Kolejno dodajemy żółtka , dodajemy sok i skórkę z cytryny. Wsypujemy przesiane oba rodzaje mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy orzechy, mieszamy. Ubijamy pianę z białek i delikatnie łączymy ja z masą. Ciasto wkładamy do formy z kominem.
Pieczemy około 1 godzinę w 180 stopniach.
Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto jest suche. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    uwielbiam ciasta z orzeszkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszna!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna do kawki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !