Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Do dużej miski lub garnka wsypujemy siemię lniane, płatki owsiane, słonecznik, cukier, sól i wszystkie rodzaje mąki. Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy, studzimy, dodajemy do pozostałych składników


Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajny przepis
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z orzechami może ciekawie smakować. Z chęcią bym posmakowała. Bardzo lubię domowy chlebek.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dobry pomysł z tymi orzechami. Ja jeszcze jestem na etapie produkcji "czystego" chleba bez dodatków. Kolejnym krokiem będą dodatki :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bez smarowania olejem jakiego koloru wychodzi skórka? po posmarowaniu już nie pieczesz? samo posmarowanie ciepłego(gorącego) chleba nada koloru?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pacpaw, po posmarowaniu chleba już nie piekę. Jeśli posmarujesz go gorącego, zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, to skórka zyska lekko złoty- brązowy odcień i będzie bardziej chrupiąca. Bez oleju jest blada.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wielkie dzięki za tą radę!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !