Sposób przygotowania

Zagnieć mąkę z jednym jajkiem i szczyptą soli, wlewaj tyle wody, by ciasto było luźne. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź. Obierz pieczarki i drobno pokrój. Obierz cebulę i posiekaj. Rozgrzej olej na patelni i zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i podsmaż. Przełóż do ryżu, wbij drugie jajko i wymieszaj, przypraw. Rozwałkuj ciasto i wykrój kwadraty. Na środku ułóż łyżeczkę farszu, brzegi dokładnie zalep. Pierogi włóż do osolonego wrzątku i ugotuj. Wyjmij, podawaj posypane szczypiorkiem.
Składniki na 4 porcje

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Muszą smakować wybornie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !