Sposób przygotowania

Wyszorować ziemniaki i ugotować al dente w mundurkach. Odcedzić, wystudzić i obrać ze skórki. Pokroić na plastry o grubości ok 1 cm. Pomidory umyć i pokroić na plastry. Natkę ymyć, osuszyć i posiekać. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Przygotować żaroodporne naczynie i nasmarować je oliwą. Ukłądać na nim na przemian plastry ziemniaków i pomidorów, oprószając je solą, pieprzem, czosnkiem, kuminem, natką pietruszki. Skrop potrawę oliwą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Zapiekaj ok 35 min. Posyp parmezanem i wstaw kolejny raz (na ok 5 min) do piekarnika.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !