Sposób przygotowania

Ucieramy ciasto na spód wykładamy na blachę. Zostawiamy trochę na wierzch. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z masłem i z 1,5 szklanki cukru i cukrami wanilinowymi. Gdy rozetrzemy cukier dodajemy ser. Następnie sernixy i budyń oraz bakalie typu rodzynki skórka pomarańczowa. Ubijamy białka z 1 szklanka cukru i dodajemy do sera delikatnie mieszając. Ser wykładamy na blachę. Resztę ciasta od spodu mieszamy z mlekiem i wylewamy na wierzch. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni 60 minut. Gotowy sernik można polać polewą lub lukrem według uznania

Komentarze

  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    uwielbiam taki tradycyjny serniczek
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm ciekawy przepis:))
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    lubię wszystkie serniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    mi zawsze opada Twój super
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też lubię z skórką i rodzynkami, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !