Sposób przygotowania

Masło roztopić w rondelku, a następnie ostudzić. Jajka wymieszać razem z cukrem w misce. Większy garnek z wodą postawić na małym ogniu i włożyć na niego miskę z jajkami i cukrem. Mieszać trzepaczką lub mikserem do momentu aż masa podwoi objętość. Masę jajeczną ostudzić, dosypać oba rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. Dodać masło.
Połowę ciasta wlać do formy posmarowanej tłuszczem. Resztę wymieszać z kakao i wylać na jasne ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę.
Jak ciasto ostygnie polać polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    świetna ta babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !