Sposób przygotowania

Wszytskie składniki na ciasto , któe zostały wymienione w przepisie ( woda, olej, sól-1 łyzeczka, mąka, jajo) łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka, Do każdego wykaldamy truskawki.

boki ciasta łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalić.
Gotujemy w osolonej wrzacej wodzie, az same wyplyna na wierzch

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    nie mogę się już doczekać świeżych truskawek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    uwielbiam!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszne i już nie mogę się doczekać sezonu truskawkowego :P)
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    apetyczne pierożki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    moje ulubione
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kbj31

    świetna sprawa
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    moje ulubione
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    super pierozki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !