Sposób przygotowania

Makaron ugotować al-dente. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć pieczarki, tak długo aż odparują wodę. Następnie do pieczarek dodać pokrojoną cukinię, rozgnieciony czosnek i smażyć, aż do miękkości i odparowania wody. Warzywa doprawić do smaku solą i pieprzem. Warzywa ostudzić, następnie dodać śmietanę słodką 18% i kwaśną śmietanę 12 % całość wymieszać, doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Sos podgrzać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać startym parmezanem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny makaron
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    moje ulubione danie
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    NA PEWNO JEST SMACZNY!
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    pyszny
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetyczne danie.
  • 4
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wygląda pysznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super :P
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    bardzo fajny przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !