Sposób przygotowania

Makaron ugotować al-dente. Pomidory z puszki pokroić w drobną kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę i cukinię umyć, pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni z 1,5 łyżki oleju smażyć pieczarki, aż puszczą wodę. Następnie do patelni dodać paprykę i smażyć, aż puści soki. Następnie dodać cukinię chwilę smażyć i dodać 2 puszki pokrojonych pomidorów. Całość gotować na średnim ogniu, dodać rozgnieciony czosnek i doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Sos odparowywać, aż do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gotowy makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać serem.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładnie podany
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    pychotka ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Smerfetka250

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    super zdjęcie i fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniały sposób na szybki obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale apetyczne danie
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smakowite , lubię taki jedzenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !