Sposób przygotowania

ciasto:
mąkę, 5 żółtek, 3 łyżki cukru, 3 łyżeczki proszku do pieczenia wsypać do głębokiego naczynia.
Margarynę rozpuścić w patelni, odczekać, aż ostygnie dodać do mąki z pozostałymi składnikami. Dobrze ugnieść i włożyć do lodówki.

Masa serowa:
ser śmietankowy wymieszać z cukrem pudrem, 2 żółtkami i budyniem śmietankowym (nie przyrządzać, dodać proszek). Pół kostki masła rozpuścić i dodać do sera.
Z 2 białek jaja ubić pianę i również dodać do sera, wszystko dobrze wymieszać
Można również dodać rodzynki lub inne bakalie ;)

Na dno blaszki ucieramy na grubej tarce połowę schłodzonego ciasta, podpiekamy ok 5 min. na ciasto wykładamy ser i ucieramy resztę ciasta i wszystko razem pieczemy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !