Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Białka oddzielamy od żółtek. białka wraz z cukrem ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka i delikatnie miksujemy. Makę mieszamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do ubitych białek i całośc delikatnie mieszamy łyżką. Następnie dodajemy wodę (cały czas mieszając) oraz olej. Kiedy ciasto zostanie dobrze wyrobione przelewamy je na dużą blaszke posmarowana tylko odo dołu - pieczemy około 50 minut


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    apetycznie wygląda
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ale super
  • 3
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajna i smaczna
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    taka babka to by mi smakowała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciasto wygląda na puszyste i lekkie...coś dla mnie do galaretki...
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Lubię takie ciasta. Bardzo smakowicie wygląda na zdjęciu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Wygląda niesamowicie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    wspaniała
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !