Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną odcisnąć (sok zachować), potem ją pokroić. Przełożyć do garnka, zalać litrem zimnej wody, dodać namoczone grzyby, gotować na małym ogniu około godziny, dodać kostkę. Czosnek obrać, posiekać dodać do wywaru. Śmietanę wymieszać z mąką, sokiem z kapusty i kilkoma łyżkami wywaru. Wlać do zupy, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    isetta

    naprawdę dobra zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    super! :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    na pewno pyszny;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne .)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    jeszcze takiego nie jadłam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !