Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Jajka utrzeć na puszysta masę dodając małymi porcjami cukier i cukier waniliowy.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać po trosze do masy jajecznej na przemian z mlekiem i stopioną margaryną.Cytrynę dobrze wyszorować, zetrzeć skórkę a sok wycisnąć i dodać na koniec do ciasta .Foremkę wysmarować i wysypać bułką tartą.Przelać ciasto do formy na 3/4 wysokości.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    cudna babeczka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zapowiada się przepysznie :)
  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super wyszła
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetnie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    prześliczna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszna babka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    piękna
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jaki śliczny kolor ma ta babeczka
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    święta i już po świętach ale dobrze,że babki możemy piec cały rok
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pieknie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczna :-)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna baba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !