Sposób przygotowania

mięso pokroić w kostkę a następnie zemleć w maszynce do mięsa na średnich oczkach razem z czosnkiem dodać wszystkie przyprawy do smaku i wyrobić na gładką jednolitą masę jak będzie masa zbyt sucha to wlać wodę i dokładnie wyrobić na chwilę odstawić wkładać kiełbasę do umytych słoików szczelnie zakręcić i zagotować od momentu zagotowania się wody gotować przez ok.2 godz.wyjąć i wynieść w chłodne miejsce lub wstawić do lodówki po wychłodzeniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczna taka domowa kiełbaska w słoiku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    na pewno jest pyszna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    pysznosci....tesknie za tym smakiem sama jeszcze nie robilam ale za to babcia byla mistrzynia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszniutka,mniam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    swojska kiełbasa jest najlepsza :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !