Sposób przygotowania

ubić białka z cukrem na sztywno dodać żółtka wymieszać dodać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać łyżką i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyrównać i upiec w temp.180st.ok.15-20min.wyjąć wystudzić,galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody dokładnie wymieszać i odstawić do stężenia marmoladę jabłkową wyłożyć do naczynia i wymieszać z tężejącymi galaretkami wymieszać i wylać na wystudzony biszkopt wstawić do lodówki ubić śmietanę na sztywno ze śnieżkami jak masa jabłkowa będzie sztywna to wylać masę śmietanową wyrównać i odstawić do schłodzenia tuż przed podaniem posypać kolorową posypką,zdjęcie mam nie najlepszej jakości ponieważ niezbyt ubiła mi się śmietana:(

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Lubię ciasta w takim stylu i to też mi sie podoba
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    mniam smaczne do kawki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    do kawki w sam raz :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    ladne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    lekkie i smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    pyszne,lubie takie z owocami ciasta
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne i delikatne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !