Sposób przygotowania

Cukinię umyć, obrać ze skóry i wydrążyć nasiona. Połowę cukinii pokroić w kostkę a resztę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko wrzucić do garnka i smażyć aż masa zgęstnieje. Gdy dżem będzie gęsty i jednolity dodać cukier, galaretkę i kwasek (ewentualnie jeszcze olejek pomarańczowy). Całość smażyć jeszcze jakieś 30 min po czym nakładać do słoiczków i póki gorące zakręcać. Odstawić zakrętką do dołu, owinąć gazetą i np. kocem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    robiłam...trzeba szybko spożywać, bo się psuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    Czy ja wiem? Mój już chwilę stoi i jest w doskonałej kondycji :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    super dżemik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !