Sposób przygotowania

Wędzone żeberka, kiełbasę i boczek włożyć do dużego garnka i zalać 4-5 litrami gorącej wody.
Dodać ziele angielskie, liście laurowe i pieprz ziarnisty.
Gotować godzinę, aż część wywaru odparuje. Odcedzić.
Do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, utartą marchewkę, majeranek i jarzynkę.
Gotować do miękkości ziemniaków.
Na niewielkiej ilości smalcu usmażyć posiekaną cebulę i dodać do zupy.
Doprawić pieprzem, chrzanem ze słoiczka i zabielić śmietaną.
Do gotowej zupy można dodać mięso z ugotowanych żeberek oraz pokrojoną kiełbasę.

Komentarze

  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    barszczykiem też bym nie pogardziła;)
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Też go bardzo lubimy :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !