Sposób przygotowania

Kości dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu prawie do miękkości.
Marchew, pietruszkę i seler i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Części brokuła również pokroić w kostkę, z kalafiora oddzielić różyczki a resztę również pokroić w kostkę.
Gdy kości są dostatecznie miękkie wyjąc je i po ostudzeniu obrać, pokroić na kawałki i wrzucić do zupy. dodać marchew, pietruszkę, seler i posiekaną natkę pietruszki oraz koper.
Dodać sól, pieprz i maggi.
Gotować około 10 minut, dodać pokrojone ziemniaki i brokuła i nadal gotować 5 minut.
Na koniec wrzucić kalafior.
Gdy kalafior będzie miękki wyłączyć gaz.
Śmietanę wlać do naczynia, zahartować ją niewielką ilością zupy i wlać do garnka.
Wymieszać i ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !