Sposób przygotowania

Truskawki rozmrażamy posypując cukrem.Kostkę masła (200g)mucieramy z cukrem pudrem,dodajemy mąkę i żółtka i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na ok. pół godziny do lodówki. Wałkujemy ciasto i wykrawamy szklanką kółka i wyklejamy nimi foremki wcześniej posmarowane tłusczem.Pieczemy w piekanriku około 20 minut w temp. 180 stopni. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru i zagęstnikiem do śmietany. Na koniec ubijania dodajemy rozmrożone i rozdrobnione widelcem truskawki. Gotowym kremem wypełniamy babeczki,posypujemy posypką czekoladową i gotowe. Pyszne i efektowne! :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    uwielbiam babebczki. A takie sa calkiem ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    aż mi ślinka cieknie
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    aż mi ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajny pomysł, na pewno wypróbuję !
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jakie ładne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    asia92wp

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !